Σπύρος Σιαμπλής

Έφτιαξε το «πίσω» στην Τούμπα, έτσι θα πάει… μπροστά ο Παναθηναϊκός

Ο Σπύρος Σιαμπλής στέκεται στο «συμμάζεμα» του Παναθηναϊκού και στην άνοδο του στο β’ μέρος του ντέρμπι, αλλά και στην ανάγκη να βρει τρόπο να επιτίθεται καλύτερα σε καθεστώς πίεσης του αντιπάλου.

Ήταν ένα ντέρμπι, ανάμεσα σε μια ομάδα έτοιμη, ίδια εδώ και μια τριετία, με τον «αέρα» του περυσινού πρωταθλητή αλλά και την ψυχολογία υπέρ της, λόγω έδρας και απόλυτου.

Την ώρα που η έτερη ομάδα προερχόταν από κακά αποτελέσματα στο ξεκίνημα της Stoiximan Super League, ήθελε -και θέλει, ακόμα- χρόνο για να «δέσει» αφού έχει καινούργιο προπονητή και αρκετές μεταγραφές, ήταν κοινώς «πιεσμένη» για αποτέλεσμα ενώ και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα την είχε προκαταβολικά… χαμένη.

Αυτά ήταν τα δεδομένα σε γενικές γραμμές γύρω από τον χθεσινό αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό, πριν τη σέντρα στην Τούμπα, για να μην κοροϊδευόμαστε.



Το τελικό 0-0, λοιπόν, δεν συνιστά αποτυχία. Και, σίγουρα, αν δεν είχαν προηγηθεί οι πέντε χαμένοι βαθμοί από πλευράς «πράσινων», ή, έρθει το 2x2 απέναντι σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, θα συνιστά… μια χαρά αποτέλεσμα!

Εξυπακούεται πως, χρονικά αλλά και βαθμολογικά, προηγείται το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό, την προσεχή Κυριακή στο ΟΑΚΑ. Ξανά χωρίς κόσμο, λόγω της νέας τιμωρίας, με το «τρίποντο» να αποτελεί… αυτοσκοπό για τον Ντιέγκο Αλόνσο και τους παίκτες του.


Ένα ματς στο οποίο δεν θα συναντήσουν καμία απολύτως από τις συνθήκες που αναφέραμε στο ξεκίνημα του σημερινού μας σημειώματος.

Ένα ματς, αντιθέτως, στο οποίο θα έχουν ένα διαφορετικό «πρέπει». Θα αφορά στην ανάγκη να δημιουργήσουν με πιο ορθολογικό τρόπο τις ευκαιρίες που θα τους οδηγήσουν στη νίκη και, ιδανικά, με μια ευρεία επικράτηση απέναντι στα «λιοντάρια» ενόψει των επικείμενων ντέρμπι.

Γιατί, αν υπάρχει ένα ζήτημα που αποτυπώθηκε -και- στην αναμέτρηση με τον «δικέφαλο του Βορρά», αυτό είναι για τον Παναθηναϊκό. Η… σταθερή αδυναμία του να βρίσκει λύσεις απέναντι σε ομάδες που τον πιέζουν ψηλά, με συνέπεια να αναγκάζεται πολλές φορές σε άμεσο ποδόσφαιρο και «βαθιές» μπαλιές.

Ακυρώνοντας την δεδομένη και πολύ μεγάλη ποιότητα που έχουν οι ποδοσφαιριστές του από τη μέση και μπροστά, αλλά, πρωτίστως, βγάζοντας ο ίδιος εντελώς εκτός παιχνιδιού στις περισσότερες περιπτώσεις τους μέσους του!

Το είδαμε και πάλι στην Τούμπα, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα οι όποιες επιθέσεις να βγουν από προσωπικές ενέργειες. Σε αντίθεση με το δεύτερο 45λεπτο όπου υπήρξε περισσότερη ισορροπία ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση, με ταυτόχρονη βελτίωση της δημιουργίας και απορρόφηση της πίεσης του αντιπάλου.



Εκεί όπου υπήρξε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, μεγαλύτερη κινητικότητα σε επίπεδο συνεργασιών, καθώς και η συνολική αίσθηση ότι οι Κυπελλούχοι Ελλάδας μπορούσαν να πάρουν το «διπλό»…

Από την εικόνα κόντρα σε Athens Kallithea εσχάτως, αλλά και με Asteras Aktor-Λεβαδειακό, λοιπόν, έφτασαν σε αυτήν την απολύτως πιο «συμπαγή» που θύμισε ανά διαστήματα και την ευρωπαϊκή τους.

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι ήταν… εκεί όποτε χρειάστηκε, Ίνγκι Ίνγκασον -που φάνηκε ξεκάθαρα το πόσο έλειψε από τα πρώτα ματς πρωταθλήματος- και Τιν Γεντβάι επίσης υπήρξαν απόλυτα αποτελεσματικοί στις επεμβάσεις τους και το γενικότερο συμμάζεμα του Παναθηναϊκού προκάλεσε, με εξαίρεση ένα διάστημα 20 λεπτών στο πρώτο μέρος, τον «αφοπλισμό» της ιδιαίτερα ποιοτικής τριπλέτας που συνιστούν οι Αντρίγια Ζίβκοβιτς, Γιάννης Κωνσταντέλιας και Τάισον.

Με αυτά και με αυτά, συνεπώς, πέραν του ενός πόντου, το «τριφύλλι» κέρδισε κάτι εξίσου σημαντικό: χρόνο για να δουλέψει, να διατηρήσει την αμυντική συνοχή του, να φτιάξει την μεσοεπιθετική λειτουργία του μέσω των προπονήσεων χωρίς απουσίες μάλιστα και να πάει… όπως πρέπει στην τριάδα των αγώνων που το περιμένει.


Παναθηναϊκός: Το blog του Σπύρου Σιαμπλή για την εικόνα στην Τούμπα

Εκεί όπου, έχοντας μεταξύ άλλων και τον -ικανοποιητικό αναμφίβολα στο ντεμπούτο του- Αζεντίν Ουναΐ ακόμα πιο ενεργό, θα προσπαθήσει να κάνει το απόλυτο έτσι ώστε η επόμενη διακοπή του πρωταθλήματος λόγω των εθνικών ομάδων να τον βρει πιο κοντά πλέον στην κορυφή της βαθμολογίας!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x